Lemmingen en Maurice de Hond

Er gaat geen dag voorbij of we hebben weer een nieuwe peiling. Gelukkig maar want onze fractievoorzitters zijn na twee weken wel zo’n beetje uitgepraat. De standpunten zijn bekent en over visie wordt ondanks aandringen niet gesproken. Visie kan niet in 30 seconden wordt er gezegd.

Wat de laatste week voor de verkiezingen belangrijk lijkt zijn de peilingen. Dat is ongeveer het enigste wat besproken wordt.  Omdat het allemaal fractievoorzitters zijn die het beeld bepalen lijkt het wel of ik naar Gerard Jolink op Ibiza zit te lijken. Die blijft ook tot het eind volhouden dat er nog van alles kan gebeuren.

Laatste nieuws; Buma wint het jeugdjournaal debat. Hij was in staat om een liedje af te zingen. Resultaat; CDA heeft er weer een zetel bij sinds de laatste peiling. Waar gaat het nog over?

De grootste stijger in de peilingen is Samsom, die is er achter gekomen dat door helemaal niets te zeggen je heel populair kan worden. Er komt niet veel meer uit dan ‘ ik richt mij op de Partij van de Arbeid ‘ Wat die partij van plan is blijft echter onduidelijk.

Hoe is het nou mogelijk dat iemand die het minste te vertellen heeft volgens de peilingen het succes wegneemt van iemand die wel voor verandering staat? Of we worden met z’n allen besodemieterd door Maurice met zijn peilingen of het Lemming gehalte van diegene die aan de peilingen meedoen is zodanig groot dat er van echte keuze geen sprake meer is.

Dat Samsom niets zegt is wel te begrijpen want die denkt aan regeren en het niet na kunnen komen van beloftes. Dat wij als volk ons als Lemmingen gedragen is echter droevig te noemen. Er is niet een partij die de afgelopen week iets heeft veranderd aan hun partijprogramma. De PvdA en de SP zijn nog exact hetzelfde als drie weken geleden.  Dit zegt wel wat over het denk niveau van iedereen die op het laatste moment de SP inruilt voor de PvdA.

Lemmingen hebben echter ook goede kanten, dit kan wel eens de oplossing zijn voor ons ouderdomsvraagstuk, de werkloosheid en de overbevolking.

Advertenties
Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: