I have a dream

I have a dream. Deze spreuk zouden we allemaal moeten kennen. degene die aan het dagdromen was heette Dr Martin Luther King. Het is alweer 49 jaar geleden dat die goede man zijn droom kenbaar maakte dus het is geen wonder dat we nog wel weten dat hij een droom had maar dat we de inhoud van die droom zo’n beetje zijn vergeten.

Alhoewel die droom van Maarten voornamelijk over America en Negers ging bevatte die droom van hem toch een aantal overeenkomsten met wat ik aan het dagdromen ben. Ik droom namelijk ook.

Vanochtend werd ik wakker met het idee van ‘hoe zou het zijn als we als land overnieuw zouden starten?’ Stel dat we met z’n allen opnieuw zouden kunnen beginnen en geen rekening hoeven te houden met het verleden. opnieuw bepalen wat mogelijk en belangrijk is. Een nieuw waslijstje met nieuwe prioriteiten. Hoe zou ons land er dan uit gaan zien?

Wat droomde Maarten nou wat ook in die droom van mij zat? In de eerste plaats was ook hij niet echt tevreden ‘We’ve come here today to dramatize a shameful condition.’ en daarnaast was hij er zich van bewust dat in je uppie de wereld verbeteren wat moeilijk is. ‘We cannot walk alone.’ En als je wat gaat veranderen denk dan vooruit en val niet terug op oude gewoontes. ‘And as we walk, we must make the pledge that we shall always march ahead. We cannot turn back.’

Nu begrijp ik dat er een groot verschil zit tussen dromen en werkelijkheid dus even het Nederlandse staatsbestel omver gooien en alles op mijn manier doen zit er op korte termijn niet in. Wat kan dan wel droomde ik voort.

Wat wel kan is een eigen Koninkrijk der Nederlanden maken, een land dat lijkt op Nederland.  Dat land is NederlandE, de elektronische afspiegeling van ons koninkrijk  in een andere dimensie. In NederlandE kan alles en zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Om wel een juiste afspiegeling te krijgen heeft NederlandE dezelfde grondwet (spelregels) als ons vaderland. Als bevolking zijn we echter vrij om binnen die grondwet ons eigen beleid te bepalen.

Een land zonder inwoners is geen land, ik zoek dus burgers en bestuurders. Ik zoek: Vaders, moeders, kinderen, ministers, burgemeesters, politie, leraren, militairen, sportlieden, handelaren en ambachtslieden, doktoren en verplegers, bankiers, chauffeurs, vluchtelingen, gastarbeiders, christenen, moslims, boeddhisten, hindoes, hetero’s,  homo’s, winkeliers, makelaars, toneelspelers, artiesten, journalisten en alles wat een toegevoegde waarde kan hebben voor NederlandE.

Laten we samen eens kijken of het mogelijk is een land te creëren waar iedereen het na zijn zin heeft. Stel je voor dat dat zou gaan lukken en we krijgen een elektronisch Nederland met een paar miljoen inwoners die het allemaal na hun zin hebben. Dan wordt het in het werkelijke Koninkrijk der Nederlanden alleen een kwestie van kopiëren.

Iets uitproberen, de invloed van maatregelen etc. de effecten hiervan laten in het dagelijks leven vaak lang op zich wachten. In NederlandE is die beperking er niet.

Is NederlandE  in staat om een sluitende begroting te krijgen? Hoe betalen we de zorgkosten? Met wie doen we zaken in de toekomst? Vragen die in NederlandE binnen de kortste keren beantwoord kunnen worden.

Wie wil er mee doen aan dit experiment? Nu is de kans aangebroken voor iedereen die vind dat het anders moet. In NederlandE wordt er naar iedereen geluisterd.

Oh ja, een paar programmeurs en website ontwikkelaars zijn van harte welkom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Advertenties
%d bloggers liken dit: